Pendix

 

Pendix is een kwalitatief bouwpakket met een middenmotor. 

Zie hier een  foto van een fiets die ik ombouwde:

Dit is een ombouw van een trekkingsfiets, maar het pakket kan ook toegepast worden bv bakfietsen en vouwfietsen. In principe komt elke fiets in aanmerking. Klik hier voor een filmpje met een plooifiets.

Pendix is een uniek pakket omdat de motor links, naast de trapas, tegenover de kettingbladen zit. Dit heeft een aantal voordelen. Je kan bv een voorderailleur behouden indien gewenst. De motor hangt niet onder je fiets. Je fiets wordt dus niet lager.

Bovendien is het een 'Direct Drive' - systeem, dat ook in achterwielmotoren van pedelecs gebruikt wordt. Dit wil zeggen dat de aandrijving magnetisch gebeurt zonder tandwielen. Het systeem is dus heel stil en duurzaam omdat er geen tandwielen verslijten.

Het Pendix – pakket is elegant in te bouwen met weinig kabels die zichtbaar zijn. Alle sensoren en elektronische componenten zijn geïntegreerd in de motor en  de batterij. Enkel een snelheidssensor en de kabel tussen motor en batterij zijn zichtbaar.

De batterij wordt op het frame gemonteerd. De bediening is heel intuïtief. Bovenaan de batterij zit nl een draaiknop waarmee je de ondersteuningsstand kan kiezen. Mbv LED’s die van kleur veranderen kan je de batterijcapaciteit aflezen. Eventueel kan je een app installeren om je smartphone als display te gebruiken.

Het systeem is gemaakt om zware lasten en hellingen aan te kunnen. Je kan gewoon je versnellingen blijven gebruiken (derailleur of naafversnelling). Hierdoor regel je vanzelf het toerental van de motor zodat deze efficiënt kan blijven werken. Dit is trouwens een groot voordeel van elke middenmotor.

Meer info over dit geavanceerd systeem kan je vinden op www.pendix.be .

Voor een offerte kan u mij contacteren.

 

 

 

 

Contact

Fietsen Fons
Albertdreef 2
2950 Kapellen

0487 48 63 58

 

foto' op deze site: freedigitalphotos.net